lørdag 28. juli 2012

Lundefugl

Har vært på fototur. Denne gangen til Runde og tatt bilder av Lundefuglen.
Først gikk vi ca 45 minutter opp på fjellet.
Den flotte utsikta som møtte oss da vi kom opp.


Da vi endelig kom oppå kanten, ble vi møtt av desse :-)


Morsomme fuglerOg flott natur


Laaangt til havs


Litt info (wikipedia):

Lundens kraftige utfarging i hekketiden har gitt arten den beskrivende betegnelsen sjøpapegøye.
Nebbet har klare farger under hekkesesongen. Det har gulrøde konvekse striper bakover og er mørkebrunt bakerst. Omkring øyet har fuglen en blågrå flekk. På oversiden er fuglen sort, på undersiden er den hvit. Den har en sort ring rundt halsen, og er blekt askegrå på sidene av hodet og på strupen. Vinterdrakten er uanselig i utfarging. Kinnene mørkere grå, og nebbet mindre på grunn av hornlag som faller av. Ungfuglene likner på voksne i vinterdrakt, men de har spinklere og mørkere nebb.
En voksen lunde blir typisk 26–29 cm lang og veier omkring 300–600 g. Arten har et vingespenn på 47–63 cm. Med opp mot 400 vingeslag i minuttet kan fuglene oppnå en toppfart på cirka 85 km/t. Føttene har svømmehud mellom tærne og brukes som ror når fuglen dykker.
Lunden lever typisk til den blir omkring 20–25 år gammel. Høyeste kjente alder for en fugl merket i Norge er 36 år.

2 kommentarer:

Jorunn S. sa...

Hei på deg! Har vært på rundtur hos deg i morgentimene! Veldig MYE fint å se. Har lagt meg til som følger :) Husker du hvor du fant mønster til de pulsvarmerene med noter? Hadde vært perfekt til dattera mi...
ÅÅÅ, det er så fint på Runde. Har ikke vært der siden vi var på skoletur i 9,klasse...det var vel i gamle dager det :) Tror jeg får ta med meg familen dit neste sommer. Ses vel på Strikk i Ørska? Fortsatt go kreativ sommer :)

Linda sa...

Hei. takk for koselig kommentar. Mønsteret ligg gratis på http://gratisoppskrifter.poppyfield.net/. Fine er de ja.

Legg inn en kommentar